6 Şubat 2012 Pazartesi

iPhone 5 ve Galaxy S 3 Su Geçirmez Olarak Satışa Çıkabilir

Liquipel su geçirmez telefon
Mobil Dünya Kongresi 2012‘de tanıtılması beklenen fakat ertelenen Galaxy S 3 ve bu sene içinde satışa çıkması beklenen iPhone 5‘de hidrofobik (su tutmayan) yapıya sahip bu sistemin kullanılacağı düşünülüyor…
CES 2012 (Tüketiği Elektroniği Fuarı 2012) ‘de tüm akıllı telefonlara uyarlanabilen Liquipel adlı su geçirmez sistem başta Samsung ve Apple olmak üzere üreticilerin oldukça ilgisini çekmişti. Günümüzde telefon kullanıcılarının en büyük korkusu olan telefonun su teması sonucu kullanım dışı kalması sorununa çözüm getirecek olan bu teknolojinin yeni üretilecek olan akıllı telefonların çoğunda kullanılacağı düşünülüyor.
su geçirmez iPhone
Galaxy S 3‘ün Mobil Dünya Kongresi 2012′de tanıtımı ertelendikten sonra, bu ertelemenin telefonun donanımsal olarak daha geliştirilmesi açısından olduğu söyleniyordu. Güvenilir kaynaklardan gelen haberlere göre; Samsung Galaxy 3 Liquipel adı verilen su geçirmez teknoloji ile satışa çıkacak.
Liquipel nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyiz… Liquipel; akıllı telefonların işlemci, RAM gibi su sızdırdığında bozulabilecek olan donanımlarının hidrofobik bir Nano kaplama plaka (insan saçından 1,000 kat daha ince) ile kaplanması sonucu su geçirmezlik özelliğikazanmasını sağlayan bir teknoloji. Hidrofobik; suyu sevmeyen ve suyu iten bir maddedir ve hidrofobik özelliğe sahip taneler de sudan kaçarak hemen ilk buldukları hava kabarcığına yapışır ve suyun yüzeyine doğru yola çıkarlar.
Liquipel ile ilgili tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:
Videoyu göremiyorsanız buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.
Aslında bu Liquipel teknolojisine benzer olarak bahsettiğimiz HzO teknolojisi de aynı işlevi görüyor. Bu plakalar şuanda 60$ gibi bir ücretle telefonunuza sonradan eklenebiliyor. Telefonunuzu gönderiyorsunuz, plaka ile kaplanıyor ve size geri gönderiyorlar. Tabi ki şuanTürkiye’de ve birçok ülkede olmayan bu seçenek ve telefonun iç kısmı açıldığı için garanti dışı kalma gibi unsurlar göz önüne alındığında; üreticilerin, akıllı telefonları artık direk olarak bu plaka ile kapladıktan sonra satışa çıkaracağı düşünülüyor.
iPhone 5
Bu teknoloji ile su geçirmez özellik kazanacak ilk telefonun ise Samsung Galaxy S3 olacağı düşünülüyor. Ardından ise iPhone 5 gibi telefonlarda da kullanılmaya başlanacak sistem oldukça yaygınlaşacak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder