5 Kasım 2012 Pazartesi

Android Destek : Batarya Ömrünü Uzatma

Android Batarya Ömrü
       
     Android severlerin herhalde en çok başını ağrıtan ve şikayetçi olduğu problemlerin başında çabuk biten bataryanın yer aldığını düşünüyorum ve şimdiden birçok kişinin Evettt! sesini duyar gibiyim :D
     Bu durumla karşılaşmayan hemen hemen hiç kimse yoktur. Tabi telefonu süs olarak kullananları saymıyorum.Peki bu çabuk biten bataryanın ömrünü azda olsa uzatabilir miyiz? 
-Evet bazı önlemler alarak uzatabiliriz. Gelelim asıl konumuza...İşte bazı önlemler;



  •  Bataryanın tam şarj olması : Buraya dikkat batarya tam bitmeden telefonu şarj etmek ve tam dolmadan şarjdan çekmek gözle görünür bir şekilde batarya süresinde etki ediyor. Kendi deneyimlerimden bahsetmek gerekirse şarj tamamen bittikten sonra şarj ettiğim batarya 6 saat bekleme süresinde şarjın yüzde 2'sini harcadı.Tam bitmeden şarj ettiğim batarya ise aynı sürede yüzde 12'sini harcadı.Göründüğü gibi çok büyük fark var.
  • Gereksiz widget ve internet kullanımı : Özellikle internete bağlanan uygulamalar ve widgetlar bataryayı tam anlamıyla sömürüyor .İnternetinizi sadece gerekli olduğu anlarda açın böylece şarjınız daha fazla gider.
  • Ekran parlaklığı : Ekran parlaklığını otomatik modda kullanmanızı tavsiye ederim.Çok parlak kullanmak bildiğiniz gibi fazla enerji harcar.Ancak her zaman da en kısık modda çalıştırmakta gözünüzü yorar.Yani bataryadan tasarruf edeceğiz diyede gözümüze eziyet etmenin alemi yok...
  • Arka planda çalışan uygulamalar : İşte tam bir batarya düşmanı daha :D. Bu konu üzerinde fazla durmayacağım zaten adı her şeyi açıklıyor.Ana sayfa tuşuna basarak uygulamayı kapattık sanıyoruz ama aslında uygulamadan çıkmış oluyoruz.Yani uygulama hala çalışmaya hazır bir şekilde bizi bekliyor. Ama boş boş beklemiyor. Bu süre zarfı içerisinde şarjımızıda harcıyor.İşte buna da dikkat etmek lazım.Eğer uygulamadan çıktığınız halde uygulamanın çalıştığından şüphe ediyorsanız Ayarlar>Uygulamalar>Çalışan Hizmetler kısmından çalışan uygulamaları görebilir ve uygulamayı buradan durdurabilirsiniz.Özellikle antivirüs uygulamaları sürekli arka planda çalıştığından dolayı şarj süresini azaltmaktadır
  • Flash player kullanımı : Web tarayıcınızda eğer flash kullanımı gerektirmeyen bir siteye girecekseniz o an için flash playerı kapatın.Çünkü bu uygulama işlemciye aşırı derecede yüklenmektedir.Bu da bataryadan daha fazla enerji kullanımı anlamına gelir.
     Belki burada yazdıklarımı birçok sitede görmüşsünüzdür ama asıl çıkarılması gerekilen tek sonuç herhalde her şeyi gerektiği kadar kullanmaktır. Gereksiz kullanılan her şey bize zarar olarak geri dönüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder